fbpx

Mennyibe kerül egy esküvői dj? Így alakulnak az esküvői dj árak 2024-ben

Bizonyára azt szeretnéd tudni, hogy mekkora összeggel kalkulálj az esküvői DJ-ddel. A szervezésnél nem árt, ha tudod, hogy melyik tétel pontosan mennyibe is fog kerülni. Ebben próbálok neked segíteni. Olvasd végig a bejegyzést, csupán 5 perc, de ezzel Neked spórolok az esküvődön! Vágjunk is bele, nézzük, hogyan alakulnak az esküvői DJ árak 2024-ben!

Esküvői DJ árak 2024-ben

Ne az olcsót, hanem a megfelelőt keressétek

Az nem baj, ha valaki olcsón is jól csinálja, de valljuk be, ez nagyon ritkán van így. Mint mindenhol, az esküvői DJ-knél is van egy átlag. Ha valaki jelentősen ezalatt árazza magát, akkor ott valami nem kerek. Ha valaki olcsó, annak több oka is lehet, de ez az „esküvői DJ árak 2024-ben” témájú cikk segít könnyen megszűrni a gyanúsan olcsó, és a túlárazott szolágáltatókat is.

1. Nemrég kezdte és referenciákat gyűjt

Ezzel nincs baj, valahol el kell kezdeni. Óvatosan kell azonban hozzáállni, ugyanis kezdőként a referenciákat az ismerősi körből érdemes elsőként begyűjteni. Én is úgy kezdtem ezt a remek pályafutást, hogy kezdetben a közvetlen ismerőseim esküvőjén zenéltem. A násznépnek tetszett, ahogy szórakoztattam, gyakran megkerestek egy-egy ilyen esküvő után a násznépből és felkértek esküvői DJ-nek. Ha egy olcsó DJ számotokra vadidegen, és nincs meg a megfelelő referenciája, akkor csak óvatosan.

2. Nincs mögötte vállalkozás

Az is könnyen előfordulhat, hogy nem vállalja azokat a közterheket, amiket az állam megkövetel. Beleértve az adókat, a járulékokat és az engedélyeket is. Ez nem szép dolog, hiszen ezek a szabályok mindenkire vonatkoznak, nem szabad kibújni alóluk. Abba bele sem merek gondolni, hogy ha épp egy esküvőn kaptok egy ellenőrzést. Amire azért láttunk már példákat szakmán belül. Akkor ott rögtön vége van a bulinak és a Nagy Napotok egy igazi katasztrófa lesz.

3. Valószínű engedély nélkül csinálja

Minden DJ-nek, így az esküvői DJ-knek is engedéllyel kell rendelkezni ahhoz, hogy szórakoztathasson. Még egy zártkörű eseményen is, azaz egy esküvőn is. Ezt ugyanúgy ellenőrizhetik. Ha nincs rendben, vagy nincs is engedély, akkor jelentős a büntetés. Emellett ugyanúgy véget ér a buli, azonnal.

4. Nem jó a felszerelése

Ahhoz, hogy egy esküvői DJ jó bulit tudjon csinálni, nem elhanyagolható a jó és megbízható technika sem. Ezek nem olcsók. Be kell ruháznunk súlyos milliókat a felszerelésünkbe, azok amortizálódnak is, kell nekik a karbantartás is. A fejlesztésről nem is beszélve. Enélkül ugyanúgy kudarcba tud fulladni a buli.

5. Az előbbiek bármilyen kombinációja

Ezt nem kell magyaráznom. Ha a fentiek közül akár egy állítás is igaz, akkor könnyen bekövetkezhet a baj. Ha több is igaz, akkor ez hatványozottan igaz tud lenni. Véleményem szerint nem érdemes kockáztatni.

Ha ennek ellenére Ti a legolcsóbbat keresitek, akkor nálam rossz helyen jártok. Ez esetben ezen a linken kutakodhattok.

Ha azonban ár/érték arányban kerestek olcsót vagy jót, akkor olvasd tovább, hasznos lesz ez a bejegyzés. Sorra vesszük azokat a tényezőket, amik alakítják az esküvői DJ árakat 2024-ben.

„Hozzám jössz?”

Erről remélem, hogy beugrik az eljegyzés szép pillanata. Ha menyasszonyként olvasod, akkor eszedbe jut a meghatottságod, ha pedig vőlegényként, akkor az, hogy mennyire izgultál. Ez még csak a kezdet volt a szép emlékeiteknek, az esküvő lesz a csúcsa. Kár lenne kockáztatni azt, hogy ne úgy sikerüljön, ahogy szeretnétek.

Tervezitek egy jó ideje az esküvőt, még akkor is, ha maga a lánykérés meglepetés volt. Szervezitek, rengeteg energiát tesztek bele egészen az esküvő napjáig. Na meg a költségvetést is készítitek, foglalózzátok le a szolgáltatókat. Ha nem tévedek, akkor a költségvetésetek valahogy így állhat. Ha van egy közepes 60-80-100 fős násznépetek, és egy átlagos áron dolgozó helyszín, akkor csak a kaja-pia lesz vagy egy-másfél millió forint. Ehhez még jönnek

 • a gyűrűk,
 • a menyasszonyi ruha,
 • a vőlegény teljes öltönye,
 • a dekoráció,
 • a fotós,
 • esetleg a videós,
 • a ceremóniamester,
 • az anyakönyvvezető,
 • stb.
 • és – általában legutoljára – az esküvői DJ.

Ez a másfél nagyon könnyen elszaladhat a duplájáig is. Sajnos a mai világban ez nem áll olyan messze a valóságtól. Mindennek megvan az ára, ebbe nem is szertnék jobban belemenni.

Ha viszont csodával határos módon megállna a költségvetésed mondjuk  másfélmillióból, akkor is megállja a helyét az alábbi példa.

Voltál már esküvőn valaha?

Ha vagy olyan szerencsés, hogy voltál már esküvőn, akkor emlékezz vissza egy kicsit. Milyen emlék jut eszedbe? Vagy inkább mi az első emlék, ami beugrik? Valószínűleg az, hogy milyen volt a kaja és a buli.

Emlékszel még a férj nyakkendőjének a mintájára? A szalvéta színére és arra, hogy hogyan volt összehajtva? Esetleg a menyasszonyi csokorra, hogy milyen virágok voltak benne? Talán már sejted, hogy hova akarok kilukadni. Ha spórolni akarsz – és most elnézést kérek a dekorosoktól és a többi szolgáltatótól – akkor valóban az esküvői DJ-n kellene spórolni mondjuk a dekoráció helyett? Nyilván, nem azt mondom, hogy egyből az 500.000-es DJ-t kell leakasztani, az egyértelmű túlzás lenne. De az, hogy valaki épp 10-20.000 Ft-tal olcsóbb, mint az a profi, aki még szimpatikus is, az a végén tényleg fog ennyit számítani? Pont erre, azaz a bulira fog emlékezni mindenki a násznépből, és Ti is. Pont ennek a hangulatát és az emlékét kockáztassuk? Nem lenne ésszerűbb valahol máshol faragni egy kicsit, amiből kinyeritek ezt a kis minimális többletet?

Hidd el, hogy a szakmán belül azért átbeszéljük a történéseket. Van több olyan esküvői DJ kolléga, ceremóniamester és fotós, akivel hetente-kéthetente beszélek arról, hogy mik történtek, mik a fejlemények. Rálátunk egymás munkájára némileg, és gyakrabban hallunk pocsék DJ-kről, mint szeretnénk. Van olyan például, aki csak magának játszik. Van olyan is, aki bár azt írja, hogy minden zenei stílushoz IS ért, de kiderül, hogy valójában mégsem. Ők nyilván az olcsóbb kategóriába tartoznak. Ha egy ilyenbe belefutsz, akkor az az esküvő lesz katasztrófa, amit több hónapig szervezel, beleteszitek azt az egy-másfélmillió forintot és annak kellene lennie életetek legboldogabb napjának. Ha netán így alakul, akkor most spróoltál 3-60.000 Ft-ot, vagy kidobtál az ablakon többmilliót? Azt hiszem, ezzel spóroltam a legtöbbet az esküvődön, már most. Ha ezt elfogadod, akkor jöhetnek végre a számok is.

Az átlag esküvői dj árak 2024-ben

Agárdi Gábor esküvői fotós minden évben lelkiismeretesen készít egy kimutatást arról, hogy mennyibe kerül egy adott szolgáltató átlagban. Ebből a statisztikából az derül ki, hogy ~1 000 db esküvőn átlagban 259 582 Ft-ba került egy esküvői DJ 2023-ban. Ebben benne van a kezdő/számlaképtelen/rutintalan/recsegő-technikás 60.000 Ft-os, valamint a presztizsnek számító, agyonárazott 500.000-es esküvői DJ is. Nyilván idén is lesz majd egy ugyanilyen statisztika, de arra várni kell még. Azt azért már most is lehet tudni, hogy idén semmi sem lett olcsóbb. Mennyibe kerül egy esküvői DJ 2024-ben? A jó esküvői DJ-k ára hozzávetőleg 200-300.000 Ft körülre tehető. Nagyjából ezek az esküvői DJ árak 2024-ben, jómagam is ebbe a kategóriába tartozom.

Az én áraim 2024-ben

Ahogy látod, esküvői DJ árak alapján egy jó DJ 200.000-300.000 Ft közé tehető 2024-ben. Nálam így alakulnak az esküvői DJ árak 2024-ben:

 • 250.000 Ft az alapár
 • ebből jönnek le az esetleges kedvezmények
 • hozzá jön az útiköltség (nem ebből akarok új autót venni, szóval nem lesz drága).

Ennyi, nincs apró betűs rész. Sőt, alapvetően nincs időkorlát sem, hajnali 3:00 órától egy „hosszabbítási díj” azonban fennálhat. Ez nincs kőbe vésve, erről személyesen egyeztetek mindig mindenkivel.

Hogy mit kapsz tőlem ezért? Azt itt elolvashatod.

 • rendelkezésre állást egész nap, legfeljebb hajnali 3:00 óráig,
 • ezidő alatt korlátlan bulizást,
 • ingyenes ceremóniahangosítást, ha aznap és a helyszínen van,
 • felhőtlen hangulatot,
 • alázatos hozzáállást az esküvőtökhöz,
 • segítségnyújtást a többi szolgáltatónak,

A teljes listát az Esküvői DJ oldalamon olvashatod.

Mi az, ami befolyásolja az eksüvői DJ árakat 2024-ben?

Felszerelés

Az esküvői DJ árakat az is befolyásolja, hogy ki-milyen felszereléssel dolgozik. Az esküvői DJ személyisége és beállítottsága a legfontosabb szempont, ezután jün közvetlenül a felszerelése. Itt nem szeretnék a technikai paramétereket bemutatva ódákat zengeni a saját cuccomról. Egyrészt felesleges, másrészt nem erre vagy kíváncsi.

Ha a hangtechnikát nézzük, akkor legyen elég annyi, hogy az évek alatt bővel volt olyan személy az esküvőn, akik értenek valamelyest a technikához, és a zenéléshez. Legyen az DJ-zés, vagy élőzene, teljesen mindegy. A technikám minden esetben állta a sarat, kristálytisztán és elég hangosan szólt ahhoz, hogy mindenki elégedett legyen. Nem úgy elégedett, hogy „ehh, elmegy”, hanem valóban elégedett volt mindenki.

A fénytechnikánál ugyanez a helyzet. Igyekeztem minden apró részletre figyelni azért, hogy a fénytechnikám kimagasló legyen. Az évek alatt egy egész rendszert raktam össze, ami egy egységként működik. Nem csak random fények, amiket bedugok a konnektorba, aztán egész este össze-vissza villognak, mint az őrült. Egy kifinomult rendszert tudtam összerakni, amivel mindenkinek a kedvében járok. Lézerem nincs, és ezért a gyerekes anyukák, a fotósok is a videósok is különösen hálásak.

Az Államnak is meg kell felelni

Most egy kicsit szárazabb rész jön, de muszáj megemlíteni. Vállalkozóként vagyok esküvői DJ, mint sokan mások. Ha valakinek nincs adószáma, vagy stabil rendezett vállalkozói háttere, abból bizony baj lehet. Ez nyilván adminisztrációval, könyveléssel és adófizetéssel jár. Vannak ezek a költségeim, amik mellett nem mehetek el.

Ugyanúgy befizetem az adómat, mint bárki más. Ez nyilván egy elkerülhetetlen költség. Az, hogy épp ki-mennyit adózik, az már más kérdés, viszont mindenképp van adóvonzata a vállalkozásnak. Ugyanakkor, pont azért, mert vállalkozóként vagyok esküvői DJ, Te is egy fokkal nyugodtabban érezheted Magad. Ez azt jelenti, hogy már egy jó ideje, hivatalosan és jól csinálom, amit csinálok. Ha nem így lenne, akkor szerintem hamar lemorzsolódtam volna.

Ja, és van még egy csúnya jogszabály, aminek meg kell felelni. Azért, hogy zenélhessek Nektek (azaz másolt hangfelvételeket játszhassak le), a MAHASZ felé jogdíjat kell fizessek. Ennek az ára 2024-ben bruttó 153 622 Ft. Enélkül komoly büntetés elé néznék, szóval ezzel sem érdemes „játszani”. Azért mondom, hogy ez a jogszabály csúnya, mert ezt minden évben be kell fizetni, és mindig december 31-ig érvényes. Jó, türelmi idővel január 15-ig. Akkor is lejár év végén az érvényesség, ha csak júniusban fizeti be az ember, és akkor is a teljes árat ki kell fizetni.

(Az emberiség 50 éve küldött embert a Holdra, de „mi” azt nem tudjuk megoldani, hogy egy ilyen engedély 365 napra szóljon. Teszem azt júliustól-júliusig. Erről szerintem bőven elég ennyit mondanom, érted a lényegét).

Szóval ez a része is sokkal bonyolultabb annál, hogy „DJ-zni bárki tud”. Felelősséget kell vállalni, évről évre bevállalni ezeket a plusz költségeket azért, hogy az ifjú párt a és a násznépet az esküvőn szórakoztathassam. Nyilván ez a mi bajunk, miénk, DJ-ké, viszont sajnos számolnunk kell vele.

Szállítani is kell a felszerelést

Talán annyiban különbözünk a többi esküvői szolgáltatótól, hogy mi visszük méretre és sólyra a legtöbb eszközt az esküvőre. Ahhoz, hogy ennyi mindent tudjak nyújtani Nektek a Nagy Napon, bizony szükség van rengeteg felszerelésre. Ezeknek súlyuk is van és helyet is foglalnak. Erre nem elég egy akármilyen kis-kompakt autó.

Épp ebből kifolyólag, ez az autó nem állhat meg, nem tölthet heteket egy szervizben, hiszen nagy kombit vagy teherautót nem olyan egyszerű azonnal bérelni vagy szerezni. Az útiköltség éppen ezért nem elhagyható, nálam sem. Ezzel is számolni kell az esküvői DJ árak alakulásánál. Viszont ezt sem aranyáron számolom, nem az esküvők útiköltségeiből akarok venni új autót. Ha messzebbről jövök, akkor nem feláras, hanem minden esetben pontosan kiszámolom. Átlagban 30-50Ft-tal olcsóbb a kilométerdíjam a többieknél.

Szállás

A szállás kérdéséről nem esett még szó. Ahogy azt feljebb kifejtettem, azt keressétek, aki szimpatikus. Még akkor is, ha nem épp a közelben van. Fontosabb az, hogy a megfelelő személyt találjátok meg, mintsem a közelit, de annyira „nem jót”. Ha szimpatikus, amit olvasol, valamennyire egyezik a személyiségünk, de messze vagyok az esküvő helyszínétől, akkor felmerülhet a kérdés: szállást kérek-e? Erre a rövid válaszom: attól függ. A hosszabb válaszom az, hogy ezt mindig akkor beszéljük meg, amikor úgy alakul. Mondok egy egyszerű példát.

Tegyük fel, hogy szombati napon lesz az esküvőtök, ami még abban a távolságban van, hogy a végén simán hazavezetek. Eközben érkezik egy felkérés az előző napra, azaz péntekre. Ilyenkor megnézem, hogy a két helyszín milyen messze van egymástól. Ha túl messze és a Ti (szombati) esküvőtökre fizikailag nem, vagy nagyon fáradtan tudnék csak odaérni, akkor el sem vállalom a péntekit. Persze akkor sem vállalom, ha a pénteki a környéken van, de nincs ott szálláslehetőség. Mert azért a 2 esküvő között pihennem is kell(ene). Ha viszont ez is adott, akkor meg azt nem kockáztatnám, hogy a Ti szombati esküvőtök után, vasárnap hajnali 6-kor elinduljak autóval. Fő a biztonság itt is.

Ebben az esetben felmerülhet újra a Ti esküvőtökkel kapcsolatban is a szállás kérdése, csak most én kérdezek rá. Itt nem „kell” Nektek alanyi jogon biztosítani nekem a szállást, erről szó sincs. Ilyen esetben megegyezünk úgy, hogy mindenki jól járjon. Ha olyan megállapodásban vagytok a szállásadóval, hogy 1 szoba nem oszt, nem szoroz, akkor örülönk. Ha nem, akkor ez egy plusz költség lenne Nektek, ami megterhelő tud lenni – hisz így is rengeteg a költségetek az esküvővel kapcsolatban. Nem lenne fair tőlem, ha ezt Rátok erőltetném, ezért ilyenkor simán elengedem a szállás árának a felét, vagy akár az egészet is.

Akkor spóroljunk!

Fentebb ígértem, hogy spórolok Neked. Már akkor is spóroltam, amikor megvédtelek: ne a legolcsóbb esküvő DJ-t válaszd. Azt válaszd, aki megbízható, vannak referenciái, és Neked is szimpatikus. Próbálok még egy kicsit spórolni Neked.

Azzal köszönném meg Neked, hogy végigolvastad ezt a hosszúra sikeredett bejegyzést, hogy megspórolom Neked a saját szolgáltatói menümet. Ezt pedig úgy, hogy az ajánlatkérésnél használd az alábbi kupon kódot: 

CS10000

Ezzel a kuponkóddal automatikusan kapsz 10.000 Ft kedvezményt, ami nagyjából fedezi az étkezésemet az esküvődön. Mindezt tényleg azért, mert elolvastad ezt a bejegyzést.

Most már tudod, hogy miként alakulnak az esküvői DJ árak 2024-ben

Remélem, hogy hasznosnak találtad ezt a bejegyzést és már tisztábban látod, hogy miből tevődnek össze az esküvői DJ árak 2024-ben. Nincs más hátra, mint az ajánlatkérés, remélem, hogy szabad még az esküvőtök dátuma.

Pin It on Pinterest