fbpx

Gyulán jártam, Gabi és Balázs esküvőjén, Hunyadvári József vőféllyel

2019. augusztus 24-én Gyulán, a Park Hotelben tartotta Gabi és Balázs az esküvőjét. Remek volt az esküvő, reggel 4:40-ig tartott ki a násznép és a vőfély is. Játékok nem voltak, de nem is kellett, hisz végig a jó hangulat uralkodott a lagziban. Ehhez kellett a jó csapat, a fantasztikusan finom vacsora és a jó vőfély is. Meg persze a zene.

Előkészületek

Gabiék jó egy évvel korábban kerestek meg. Az ajánlatkérés után a személyes találkozón is szimpatikusak voltunk egymásnak, így leszerződtünk, aztán kezdődhetett a szervezés. Még a találkozón szóba került a szállás kérdése is. Általában hazavezetek egy szombati esküvő után, viszont itt más volt a helyzet. Az esküvő ugyanis tőlem 300 km-re, Gyulán volt, a Park Hotelben. Ezt a távot hajnalban, egy átbulizott éjszaka, és az 1 órás összepakolás után nem mertem bevállalni. Kedvesek voltak, intéztek szállást a helyszínen, „kérdés nélkül”.

Az esküvőig napjáig is többször egyeztettünk telefonon és emailen is. Sok dologban kikérték a véleményemet, ha valami új helyzet állt elő, akkor időben elmondták. Így rendesen fel lehetett készülni az esküvőre, nyugodtan indultam útnak. Az esküvőhöz forgatókönyv nem is kellett, hiszen a vőfélyben teljes mértékben megbíztak. Egy vázlatos forgatókönyv természetesen volt, ami alapján tudtam tervezni, ennyi bőven elég is volt.

Az esküvő napja

Aznap dél küröl érkeztem meg a Park Hotelbe. A személyzet végig kedves, segítőkész és rugalmas volt. Kényelmesen tudtam pakolni, autóval közvetlenül a bejárathoz tudtam állni. Igaz, ez csak a pakolás ideje alatt volt így, mert amúgy fizetős az úton a parkolás, de az épület mellett és mögötte már nem.

A terem és a hozzá tartozó terasz is szépen fel volt már díszítve, épp az utolsó simításokat végezte a lelkes csapat. 

Esküvői dekoráció a gyulai Park Hotelben.
Főasztali virágdísz a gyulai Park Hotelben

Az infrastruktúra adott volt, a bejárat, a terasz, és a mosdó is közel volt mindenhez. Az áramforrás is kézközelben volt, a kicsolgálás folyamatos. A terem légkondiionált, kellemes, hűs levegő fogadott. Ez kitartott a pakolás, és a vacsora alatt is. Egyszerűen minden rendben volt, ezt a helyszínt szolgáltatóként is ajánlani tudom.

Szertartások

A kikérés és a búcsúzó után kezdődtek a szertartások. A helyszín nevéből adódóan a közeli parkban voltak megtartva. Kivittem az áramot, kitelepültem a szertartáson használatos technikámmal. 2 álló és egy csíptetős mikrofonra volt szükség. Meg természetesen a szertartás zenéire.

A polgári szertartás forgatókönyve szokatlan és egyedi volt. A házassági fogadalmak, majd igenek kimondása után a pár aláírta a házassági lapot. Ezt követte a cukor-ceremónia, a gyűrűhúzás, a tanúk csak ezután írtak alá. Ez egy szokatlan eljárás, viszont belegondolva teljesen ésszerű, hiszen nincs olyan gyakran megszakítva. Ennek köszönhetően rövid, de tényleg megható volt a szertartás. A rövidséggel időt nyerhettünk az amúgy is fülledt, meleg nyári napon. A polgári szertartáson volt versmondó is, aki 3 verssel tette meghatóbbá a szertartást. Mindhárom vers szép és szívhez szóló volt.

Egy rövid technikai átállás után a polgárit az egyházi szertartás követte. A rokonságban volt egy evangélikus lelkész asszony, így kézenfekvő volt, hogy ő adja össze az ifjú párt Isten előtt. Az egyházi szertartás is szívhez szóló volt. Ide készültem csíptetős mikrofonnal is, hiszen az egyeztetésnél ez kérésként merült fel. Végül a helyszínen a lelkész jobbnak látta mégis az egyik álló mikrofont használni. Így is érthető volt minden.

Vendégvárás és a vacsora

Külön kiemelném a vacsorát, sőt, az összes ételt, amit a helyszín szakácsai készítettek. Már a vendégvárás során is bőséges volt a pogácsa és az apró-süti választék. Külön kiemelném a mini kókuszgolyókat. Nem tudom, hogy ezt a helyszín, vagy a pár találta-e ki, de az ötlet szenzációs.

Mini kókuszgolyó a gyulai Park Hotelben

A menü sem volt mindennapi, íme a választék:

 • Gyöngyöző tyúkhúsleves csigatésztával
 • Vörösboros marhalábszárpörkölt házi galuskával, köményes burgonyával, friss salátával
 • Svédasztalos sültek
  • Jércemell filé zöldségbundába rejtve
  • Roston sült tarja vaslapon sütve
  • Cordon Bleu
  • Aszaltszilvával töltött csirkemell filé bacon köntösben
  • Feta sajttal, paradicsommal töltött sertésnek java, rántva
  • Ropogós kacsacomb párolt lilakáposztával
  • Rántott sajt
  • Rántott karfiol
  • Grillezett zöldségek
  • Fűszeres burgonyagerezd
  • Mexikói rizs
  • Saláta bár

Ahogy látszik, ebből a menüből mindenki megtalálta az ízlésének megfelelőt. A leves rettentő finom volt, valódi házias ízvilággal. A pörkölt is bőséges, telt ízű és laktató volt. A sültekből is egy jó adagot kóstoltam, minden rendben volt vele. Itt külön kiemelném a gyümölcstálat és a kézzel faragott dinnyét. Mesés látvány volt. A helyszín szakácsai és Ficsor Zoltán aranykoszorús mestercukrász valóban kitettek magukért, le a kalappal.

Rózsát faragtak a dinnyébe Gyulán, a Park Hotelben

A buli

Rendhagyó módon a vacsora előtt volt a nyitótánc, majd azt követte az ajándékok átadása. Így ekkor bulizni még nem lehetett, hiszen az ajándékozás közben senki nem fog bulizni. Az ajándékozás el is tartott a vacsora kezdetéig, így folyamatos volt a történés. Eleinte tartottam attól, hogy hogyan fog így beindulni a buli.

A vacsora, este 9 óra magasságában a Józsi bácsi „Postás köszöntője” következett. Egy remek hangulatú köszöntőt varázsolt Józsi bácsi, mindenki nevetett a vicces levelein. Miután kivonult, egy bulislágerrel szinte azonnal be tudtam indítani a bulit. Ez nagyon megnyugtató volt, úgy tűnt, hogy bulizós a társaság, minden rendben lesz. Ez a bulihangulat ki is tartott egészen 11 óráig, azaz a Menyasszonyi torta behozataláig. Ebben a hosszabb blokkban minden korosztálynak próbáltam kedvezni, igazi bulis-éneklős dalokkal. Gyakran túl is énekelte a násznép a hangfalakat. Igazi jó hangulat uralkodott a násznépen és a tánctéren is egyaránt.

A torta 3 emeletes volt. Tortadísszel, tűzijátékkal, ahogy kell. A kóstolás számomra most kimaradt, de egyáltalán nem bánom. Ez nem egy hiba miatt maradt ki, egyszerűen így alakult. Nekem is rá kellett pihenni az este hátralevő részére. A vacsorával annyira el voltam ekkor még telve, hogy nem is fért volna belém. A torta és a menyasszonytánc között 15 percig meg tudott bulizni a násznép. A hangulat itt is remek volt, mindenki megtalálta ebben a blokkban is a számára kedves dalokat.

Éjfélkor következett a menyasszonytánc. Itt természetesen a mulatós zene dominált, Józsi bácsi terelte a násznépet. Gabi folyamatosan táncolt, mindenki sorra került annak rendje-módja szerint. 20 perc alatt lezajlott ez a program, majd az ifjú pár elmentek átöltözni. Az átöltözést követően már csak a felhőtlen bulizásé volt a főszerep, innentől nem lett megszakítva egyszer sem a buli, ami végül hajnali 4:40-ig tartott. Akkorra már a „keménymag” is kellemesen elfáradt, hiszen éjfél utántól tombolhattak egy jót a legnagyobb slágerekre. Kérték is a kedvenceiket, amiket a megfelelő időpontban természetesen teljesítettem is. Megtaláltam a násznéppel a közös hullámhosszt, fantasztikus volt a hangulat.

Szolgáltatók

Szuper helyszín, jó fotós és kitűnő vőfély alkotta aznap este a szolgáltatói csapatot. Remek volt velük együtt dolgozni, ez meg is látszott a jó hangulaton. Remélem, hogy még lesz ilyen alkalom.

Hunyadvári József, mindenki Józsi bácsija

Egyszerűen fantasztikus vőfély. Ez az esküvő volt neki az 1.045-ik. Jól látod, az ezer-negyvenötödik. Ez nagy szám ebben a szakmában. Hozzá kell tenni, hogy régóta vőfély Józsi bácsi, és annyira jól csinálja, hogy nem véletlen ez a nagy szám. Még saját Wikipédia oldala is van. Humoros, jó kiállású, erős hangú vőfély, aki még saját fejmikrofont is hozott, amihez értett is. Le a kalappal. Ja, és szinte végigtáncolta az estét, nem is akárhogy.

Ahogy várható volt, ekkora rutinnal az este mindent kézben tartott, mindenki mindig tudta, hogy mi a feladata. Arról nem is beszélve, hogy pazar humorával mindenkinek széles mosolyt csalt az arcára. A legszebb az egészben, hogy ezt akkor csinálta, amikor akarta, annyira jó a humora. Ennek köszönhetően az esküvő tele volt vidám és felszabadult pillanatokkal. Ha megkapom a fotós hivatalos képeit, frissítem a bejegyzést és meg is mutatom ezeket. Nem volt túl sok, viszont végig lehetett rá számítani.

Saját fejmikrofonja van. Ami majd hogy nem felesleges is, annyira erős a hangja. Azt a hangot viszont kímélni is kell, ezért jó ilyenkor a mikrofon. Ritkaság, hogy egy vőfély saját mikrofont hozzon, az még ritkább, hogy fejmikrofont, pláne, hogy még ért is hozzá. Léteznek az övénél jobb minőségűek is, ez azért a hangján is hallatszott sajnos. Volt eset, amikor a nagy hangját a mikrofon már nem tudta kezelni, néha torzított, de a násznép így is értette, amit kellett. Saját maga kapcsolgatta, erre a részére nem is kellett nagyon figyelnem, minden rendben volt.

Egy igazi buliember volt. 70 évesen korában is a fiatalokat megszégyenítő táncával külön eleme volt a bulinak. Ezt nem úgy értem, hogy ellötyögött minden zenére, ami szólt, hanem komoly latin táncot is láthattunk tőle. Valljuk be, ebben a korban ez egyáltalán nem jellemző. Mindehhez felvett 1-1 vicces szemüveget, fejkendőt, vagy amit épp jónak látott.

Fantasztikus volt vele együtt dolgozni, remélem, még fogunk találkozni vele esküvőkön.

Park Hotel Gyula

A helyszín könnyen megközelíthető. Mondom ezt úgy, hogy amúgy 300 km volt csak az odaút. A pakolás és a parkolás is jól megoldott, az elrendezése is megfelelő. Minden elérhető, mindenki elfért, minden rendben volt.

Pakolásnál közvetlen az egyik bejárathoz tudtam parkolni. Igaz, hogy ez csak a pakolás erejéig volt így, utána el kellett állnom. Ez jól is van így, nem kell, hogy ott legyen a kocsim a bejáratban. Ez is nagy segítség volt, kényelmesen és viszonylag rövid idő alatt be tudtam pakolni.

A vacsora és a tánctér is egy légtérben volt. A DJ pultot az egyik sarokba tudtam összeállítani. Éppen csak, hogy elfért, de elfért és ez a lényeg. Ez a sarok is elég frekventált helyen volt ahhoz, hogy kellően hangos – azaz halkan is érvezhető – legyen a vacsorazene is, és mindenre rálássak. A légkondi is egy „életmentő” tényező, folyamatosan ment és biztosította a kellemes légkört.

A terasz helyiség is kellően nagy, itt is voltak megterített asztalok a násznépnek. Aki a csendre és a beszélgetésre vágyott, itt kint le tudott ülni. Ráadásul a terasz közvetlenül megközelíthető a vacsora helyszínéről. Itt volt megterítve a szolgáltatóknak, a vacsora alatt is ráláttunk a násznépre, így nem maradtunk le semmi történésről. Ez szintén egy jó pont a helyszínnek.

A hotel előtti parkoló fizetős, de a hotel melletti utcában már ingyenesen lehet parkolni. Sőt, a hotel mögött ott a vendégek számára fenntartott külön parkoló is. Saját wellness részleggel is rendelkezik, van szauna és medence is. Gyula amúgy is egy szép város, így a Park Hotelben ajánlott az esküvő után is eltölteni még egy napot. A szállást másnap reggel 10-ig kellett elhagyni.

Málik István fotós

Gyulai származású fotós, gyakorlatilag 2 utcára lakik a helyszíntől. Még viccelődött is, hogy az esetek zömében gyakorlatilag kerékpárral jön ide fotózni. Ebből is adódik, hogy ismeri a helyszínt, a felszolgálókat is, hisz nem eléször fotózott már a helyszínen.

Szakmailag kellően felkészült, minőségi felszereléssel dolgozik. Mindig képben volt, nem maradt le semmiről. Folyamatosan jelen volt az eseményeknél is. Emberileg is szimpatikus volt.

A képeire még természetesen várni kell, de amint elkészülnek, frissítem az összefoglalót. A képek biztosan magukért fognak beszélni, visszaadják a szakamiságát és az esküvő hangulatát is. A többi fantasztikus képeit az esküvői fotós honlapján nézhetitek meg.

Ajánlás

Íme az ifjú férj ajánlása saját szavaival:

Dj Csiki szuper lagzi hangulatot varázsolt az eksüvönkön, mindenkinek csak ajánlani tudom. 🙂 A felkészülés során rugalmas volt és együttműködő. Az esküvő hangulata pedig parádésra sikerült, ami nem volt könnyű, mert a legkisebbektől a legidősebbekig mindenki jelen volt. Egy olyan perc sem volt ami laposabb lett volna, és külön hálásak vagyunk azért, hogy izlésünket és kéréseinket maximalisan figyelembe vette. A násznép visszajelzései pedig csak megerősitik mindezt. Köszönjük dj Csiki! 🙂

Pin It on Pinterest