fbpx

Kondor István, a nem-hagyományos ceremóniamester

Kondor Istvánnal még 2016-ban ismerkedtem meg egy villám esküvőn. Az, hogy én hogy kerültem arra az esküvőre, az egy külön történet. Annál inkább örülök, hogy végül így alakult, hiszen István személyében egy különleges ceremóniamestert ismerhettem meg.

Az első közös esküvőnk óta már számos alkalommal dolgozhattunk együtt. Többnyire közös ajánlások révén találnak ránk a párok. Volt arra is példa, hogy egy esküvő végén odajött hozzánk a menyasszony testvére, hogy „ők ezt a párost kérik a saját esküvőjükre, jó-e mindkettőnknek az időpontjuk?” Van, hogy igen, van, hogy nem. Viszont ez tény és az összeszokottságunkat jól mutatja. Tényleg volt lehetőségünk már összeszokni, de az összhang már szinte az elejétől megvan.

Modern szövegek, rímekben

Ami igazán különlegessé teszi Istvánt az az, hogy modernek a szövegei, de mégis rímekben fogalmaz. Gyakran rögtönöz is, azt is remekül csinálja. Valahol a hagyományos vőfély és a modern ceremóniamester között van ő. Azt tapasztalom, hogy a mai párok már nem annyira szeretnék a saját esküvőjüket hagyományos keretek között megrendezni. Egyszerűen megváltoztak, vagy kikpotak azok a szokások, ami a hagyományos esküvőket jellemezték.

István ezt csinálja zseniálisan, hiszen a szövegei modernek, de mégis rímekben beszél. Nem a klasszikus hagyományos eksüvői verseket mondja, hanem teljesen egyedi, modern szövegeket. Ezek mindig viccesek, olyakor merészek, viszont minden esetben szívhez szólóak és helytállóak.

István saját szavai

‘Amikor elkezdtem a ceremóniamesterséget, az esküvőkön segíteni pároknak egyet tudtam: ezt a lelkesedést szeretném megőrizni bármeddig is tartson ez a kaland.

A kezdeti izgalom mára egy lelkes izgatottságba csapott át. Várom, hogy hétről-hétre ott legyek az esküvőkön, hogy az előtte oly sokat átbeszélt közös tervünket megvalósítsuk a párral.

Ha ebben pedig olyan cinkosaim vannak, mint Csiki barátom, akkor az odafigyelés könnyen örömmunkává is válik. Ez pedig érződik „kifelé” is.’

Kapcsolat

Kondor Istvánnal a facebook oldalán tudjátok felvenni a kapcsolatot, vagy emailen a [email protected] emailcímen kereshetitek fel.

Pin It on Pinterest