fbpx

Angyalkert Tábor, Cserhátszentiván: Angyali esküvői helyszín, 10/10

Angyalkert Tábor, Cserhátszentiván: Angyali esküvői helyszín, 10/10

Nemrégiben volt szerencsém esküvői DJ-ként zenélni az Angyalkert Táborban, Cserhátszentivánon. Ez a varázslatos természetközeli esküvői helyszín 2014 óta fogad esküvőket is, ez idő alatt annyi rutint szerzett az üzemeltető család, hogy mindenkinek bátran tudom ajánlani. Íme az Angyalkert Tábor egy esküvői DJ szemével.

Természetközeli

Varázslatos környéken fekszik az Angyalkert Tábor. Cserhátszentiván, és maga a tábor is egy igazi ékszerdoboz a Cserhát dombságban. Könnyen és jól megközelíthető, az ide vezető utak is jók. Számos kikapcsolódási lehetőség közül lehet választani a gyerekek részére, többek között: homokos röpi pálya, lengő teke, ping-pong asztal, csocsó asztal, társasjátékok is vannak a táborban.

A tábor tökéletesen bele illik a könyező természeti adottságokba. Szinte minden eleme fából készült, így pazar látványt nyújt mind a főépület, mind pedig a faházak és bútorok is.

Az infrastruktúra itt rendben van, minden adott, ami kell. Könnyen megközelíthető és kellő mennyiségű parkolóhely, bőséges áramforrás, kellő számú férőhely és nemenként elkülönített zuhanyzó, mosdó.

Helyszínek

Az Angyalkert Tábor területén minden programra van egy alkalmas helyszín. Van egy kellemes mező, ahol a polgári és egyházi szertartást is meg lehet tartani. Ezt a füves placcot a faházak veszik körbe, van rajta egy hangulatos és szép fa, mellette van az eredeti mongol jurta is. Cserhátszentiván temploma is közel van, át lehet sétálni, ha az egyházi szertartást templomban szeretnétek megtartani.

Van egy épített, és rettentő hangulatos kilátó is a tábor területén. Itt is tartható a polgári szertartás is, de a kilátó alkalmas a menyasszonyi csokor, vagy a harisnyakötő dobásra is. Csak a kreativitás szabhat határt a helyszín kihaszálásának.

Ráadásul, a helyszín rendelkezik kismillió kilométer fényfüzérrel is, így minden helyszín, minden szertartás szinte saját erőből megtartható naplemente után, este is. Ez is ritkaságnak számít.

A vacsora és a buli helyszíne egy kellően nagy, teljesen fedett terasz, ahonnan a többi helyszín és a mosdó is könnyen megközelíthető. A hideg probléma lehet, de az eső és egy kis szél egyáltalán nem befolyásol semmit. Rosszabb esetben a főépületben is van elegendő hely a vacsorához és a bulihoz is.

Szállás

A tábor területén van 8 darab, félig földbe süllyesztett faház, egyenként 5 fő befogadására képes. Ezen kívül van egy eredeti mondog jurta is, ahol további 8 fő kényelmesen aludhat az esküvő után. Emellett a főépületben további 6 fő tud megszállni. Így ha jól számolom, akkor 54 fő a helyszínen, a többiek pedig a környékbeli szálláshelyeken tudnak aludni. Ritka az, hogy egy természetközeli esküvői helyszínen ennyi szálláshely is rendelkezésre áll.

Ételek

Az ételektől dobtam egy hátast. Gyakran beszéljük a „szakmán belül”, hogy milyen jó lenne néha nem a „sima esküvői menüt enni”. Természetesen mindannyian megértjük és el is fogadjuk, hogy az esküvőhöz hozzá tartozik az új-házi tyúkhúsleves, a pörkölt, a sültes tál és a töltött káposzta is. Mi szolgáltatóként évente 20-30 alkalommal esszük ezt a menüt. Van ahol finomabb, van, ahol „átlagos”. Ez így van rendjén.

Vannak viszont azok az esetek és esküvői helyszínek, ahol mernek valami újat, valami mást is ajánlani. Többek közt ilyen az Angyalkert Tábor is.

Vendégvárás

Már az első alkalommal, amikor ott voltam, furcsállottam, hogy a vendégvárásra szánt falatokat még a fotósnak le kellett fényképeznie a konyhában, ami meglehetősen ritka. Először nem értettem, aztán kihozták a konyhából ezt:

Angyalkert Tábor Cserhátszentiván, vendégváró falatkák egy hatalmas fatálon

Egyből minden világossá vált. Láttam már sok szép tálalást, kóstoltam sok finom vendégváró falatkát, de ilyet még nem láttam és nem ettem. Ebből is látszik, hogy egy igazi család üzemelteti az esküvői helyszínt, minden apróságra oda van figyelve, és rettentő ízlésesen van tálalva. És még csak a vendégvárásnál jártunk, kérdeztem magamban: mi lesz még itt?

Vacsora

A vacsora menü is egyenesen pazar. Az esküvőn 4, ismétlem négy féle gyümölcslevesből és svédasztalos főfogásból állt. A négy féle gyümölcslevesre a különböző ételérzékenységek miatt volt szükség. Ebből 1 volt melegen, a többi hidegen tálalva. Mit ne mondjak, a 40 fokos kánikulában életmentő volt, szinte szó szerint.

A svédasztalon is megtalálható volt minden, mi szem-szájnak ingere. Sült-, grillezett-, és rántott húsok, több féle gondosan, háziasan elkészített köret, szószok, saláták. A főfogások közül mindenki meg fogja találni a kedvencét.

Biztos vagyok benne, hogy ha szeretnétek, akkor az Angyalkert Táborban is elérhető a hagyományos esküvői menü is. Azonban egyáltalán nem baj, ha valaki mer valami mást, valami újat ajánlani.

Éjféli menü

Éjfélkor, frissen sütött, meleg és ropogós kenyérlángost szolgáltak fel. 5 különböző ízben. Bámulatos ötlet volt, és rettentő finom is. Lehetett érezni már a fogásán, hogy ez bizony percekkel azelőtt lett kivéve a sütőből. És az ízvilág, egyszerűen fenomenális.

Angyalkert Tábor az én szememmel

Íme néhány saját kép a táborról. Nem tudtam mindent végig fotózni (még), meg nem is ez a feladatom. Ettől függetlenül próbáltam megörökíteni az esküvői helyszínt a satáj szemszögemből. Bízom benne, hogy az amatőr képeimből is átjön Nektek a tábor varzslatos hangulata és segíteni tudnak a helyszín kérdésének eldöntésében.

Azt is fontos megemlítenem, hogy a szolgáltatói szempontoknak is maximálisan megfelel ez az esküvői helyszín. Könnyen megközelíthető, van külön szolgáltatói parkoló is, és a bepakolás kényelmes. Esküvői DJ-ként bőven elfértem a zenészek számára kialakított kis emelvényen, áramforrás is van a közelben. Még arra is gondolt az üzemeltető család, hogy a konnektorokat „eldugja”, így még kevésbé látszik a kábelezés. Ezek a részletek, ez a gondos odafigyelés teszi igazán egyedivé az Angyalkert Tábort.

Kapcsolat

Az Angyalkert Tábor honlapján tudtok tovább nézelődni és tájékozódni az árakról és a lehetőségekről. Abban biztos vagyok, hogy ha ezt az esküvői helyszínt választjátok, akkor mindenben a segítségetekre lesznek azért, hogy valóban felejthetetlen emlékeket őrizzetek az esküvőtökről.

Pin It on Pinterest