fbpx

Petneházy Club Hotel, esküvőre tökéletes!

Petneházy Club Hotel, esküvőre tökéletes!

A Petneházy Club Hotel esküvő helyszínének tökéletes választás lehet. Könnyen megközelíthető, de mégis csendes környezetben helyezkedik el, nem fog zavarni senkit a hangoskodás, ami egy jó esküvő természetes velejárója.

Elhelyezkedés, Infrastruktúra

A Petneházy Club Hotel Budapesten, a II. kerületi Feketefej utcában található. Csendes, természetközeli környezetben, füves-fás terület veszi körül, emiatt cseppet sem városias, ugyanakkor minden forntos infrastruktúra rendelkezésre áll.

Bőséges parkolóhellyel rendelkezik, és könnyen pakolható is a több gazdasági bejáratának köszönhetően. Ez utóbbi nyilván a szolgáltatóknak fontos szempont, nekik viszont nagy segítség.

Több teremmel, külső fotós-, és szertartáshelyszínekkel, 45 faházában bőséges szálláshellyel is rendelkezik, így tényleg minden adott hozzá, hogy egy pazar esküvőt szervezzetek itt.

Termek

A főbejárattal szemben található a Panoráma terem. Nevét a körben elhelyezkedő ablakairól kapta, ahonnan a mesés budai hegyekben gyönyörködhetünk. A Panoráma terme légkondicionált, körasztalosan, tánctérrel együtt 90 fős eskvüvőnek tud helyt adni a terem, kényelmesen.

Az alsó szinten található a Teraszos Körterem. Ez egy nagyobb légterű, szintén körben ajtós terem, ami akár 130 fős násznép befogadására is képes, tánctérrel együtt. Az összes ajtó kinyitásával szinte telnesen egybenyitható a körben elhelyezkedő teraszzal, sőt ez a terasz még sátorral be is fedhető. Fedetten ez a kialakítás akár 250 fős násznépnek is kényelmes helyet biztosít.

 

Ételek

Az esküvői menü a Petneházy Club Hotelben finom és bőséges. Ránk, esküvői szolgáltatókra igaz az, hogy évente 20-30 alkalommal esszük ugyanazt az esküvői menüt. Emiatt igen kritikusak tudunk lenni a „szokásos esküvői menüvel” kapcsolatban, talán jobban érezzük, hogy jobban-, avagy kevésbé jobban sikerült elkészíteni az ételeket. A Petneházy Club Hotel jól vizsgázott minden alkalommal, kimondottan ízletes és finom az esküvői menüjük, és a desszertek is isteniek.

Szállás

A Petneházy Club Hotel szálláslehetőséget is biztosít az Ifjú Párnak és a Násznépnek egyaránt. A főépületben 28m2 alapterületű, 2 fős apartmanokban val lehetőség kipihenni az esküvő fáradalmait. Az apartmanokból pazar kilátás nyílik a budai hegyekre.

Az apartmanokon felül találunk még 45 db 4-, illetve 6 fős faházat a Petneházy Club Hotel területén. Minden faház franicaágyas hálószobával, beépített finn szaunával, valamint fedett terasszal rendelkezik. Ezen teraszról az előbb is említett budai hegységben gyönyörködhetünk.

A Petneházy Club Hotel az én szememmel

Közzéteszek néhány saját fotót, amit a legutóbbi esküvőn (2020) fotóztam. A profi fotóstól távol állok, de bízom benne, hogy ezek a képek is vissza tudják adni a teraszos körterem kellemes hangulatát.

Kapcsolat

Az esküvőtökkel egyeztetni a Petneházy Club Hotel honlapján tudtok, ahol még rengeteg hasznos információt is találhattok azon kívül, amit itt lerítam.

Arra is bíztatnálak, hogy olvassétok el a további esküvői tippjeimet, hátha tudok még hasznos információval szolgálni azért, hogy valóban tökéletes legyen az esküvőtök.

Ha pedig még esküvői DJ-t is kerestek a Nagy Napotokra, akkor kérjetek tőlem is ajánlatot, hátha szabad vagyok még aznapra.

Angyalkert Tábor, Cserhátszentiván: Angyali esküvői helyszín, 10/10

Angyalkert Tábor, Cserhátszentiván: Angyali esküvői helyszín, 10/10

Nemrégiben volt szerencsém esküvői DJ-ként zenélni az Angyalkert Táborban, Cserhátszentivánon. Ez a varázslatos természetközeli esküvői helyszín 2014 óta fogad esküvőket is, ez idő alatt annyi rutint szerzett az üzemeltető család, hogy mindenkinek bátran tudom ajánlani. Íme az Angyalkert Tábor egy esküvői DJ szemével.

Természetközeli

Varázslatos környéken fekszik az Angyalkert Tábor. Cserhátszentiván, és maga a tábor is egy igazi ékszerdoboz a Cserhát dombságban. Könnyen és jól megközelíthető, az ide vezető utak is jók. Számos kikapcsolódási lehetőség közül lehet választani a gyerekek részére, többek között: homokos röpi pálya, lengő teke, ping-pong asztal, csocsó asztal, társasjátékok is vannak a táborban.

A tábor tökéletesen bele illik a könyező természeti adottságokba. Szinte minden eleme fából készült, így pazar látványt nyújt mind a főépület, mind pedig a faházak és bútorok is.

Az infrastruktúra itt rendben van, minden adott, ami kell. Könnyen megközelíthető és kellő mennyiségű parkolóhely, bőséges áramforrás, kellő számú férőhely és nemenként elkülönített zuhanyzó, mosdó.

Helyszínek

Az Angyalkert Tábor területén minden programra van egy alkalmas helyszín. Van egy kellemes mező, ahol a polgári és egyházi szertartást is meg lehet tartani. Ezt a füves placcot a faházak veszik körbe, van rajta egy hangulatos és szép fa, mellette van az eredeti mongol jurta is. Cserhátszentiván temploma is közel van, át lehet sétálni, ha az egyházi szertartást templomban szeretnétek megtartani.

Van egy épített, és rettentő hangulatos kilátó is a tábor területén. Itt is tartható a polgári szertartás is, de a kilátó alkalmas a menyasszonyi csokor, vagy a harisnyakötő dobásra is. Csak a kreativitás szabhat határt a helyszín kihaszálásának.

Ráadásul, a helyszín rendelkezik kismillió kilométer fényfüzérrel is, így minden helyszín, minden szertartás szinte saját erőből megtartható naplemente után, este is. Ez is ritkaságnak számít.

A vacsora és a buli helyszíne egy kellően nagy, teljesen fedett terasz, ahonnan a többi helyszín és a mosdó is könnyen megközelíthető. A hideg probléma lehet, de az eső és egy kis szél egyáltalán nem befolyásol semmit. Rosszabb esetben a főépületben is van elegendő hely a vacsorához és a bulihoz is.

Szállás

A tábor területén van 8 darab, félig földbe süllyesztett faház, egyenként 5 fő befogadására képes. Ezen kívül van egy eredeti mondog jurta is, ahol további 8 fő kényelmesen aludhat az esküvő után. Emellett a főépületben további 6 fő tud megszállni. Így ha jól számolom, akkor 54 fő a helyszínen, a többiek pedig a környékbeli szálláshelyeken tudnak aludni. Ritka az, hogy egy természetközeli esküvői helyszínen ennyi szálláshely is rendelkezésre áll.

Ételek

Az ételektől dobtam egy hátast. Gyakran beszéljük a „szakmán belül”, hogy milyen jó lenne néha nem a „sima esküvői menüt enni”. Természetesen mindannyian megértjük és el is fogadjuk, hogy az esküvőhöz hozzá tartozik az új-házi tyúkhúsleves, a pörkölt, a sültes tál és a töltött káposzta is. Mi szolgáltatóként évente 20-30 alkalommal esszük ezt a menüt. Van ahol finomabb, van, ahol „átlagos”. Ez így van rendjén.

Vannak viszont azok az esetek és esküvői helyszínek, ahol mernek valami újat, valami mást is ajánlani. Többek közt ilyen az Angyalkert Tábor is.

Vendégvárás

Már az első alkalommal, amikor ott voltam, furcsállottam, hogy a vendégvárásra szánt falatokat még a fotósnak le kellett fényképeznie a konyhában, ami meglehetősen ritka. Először nem értettem, aztán kihozták a konyhából ezt:

Angyalkert Tábor Cserhátszentiván, vendégváró falatkák egy hatalmas fatálon

Egyből minden világossá vált. Láttam már sok szép tálalást, kóstoltam sok finom vendégváró falatkát, de ilyet még nem láttam és nem ettem. Ebből is látszik, hogy egy igazi család üzemelteti az esküvői helyszínt, minden apróságra oda van figyelve, és rettentő ízlésesen van tálalva. És még csak a vendégvárásnál jártunk, kérdeztem magamban: mi lesz még itt?

Vacsora

A vacsora menü is egyenesen pazar. Az esküvőn 4, ismétlem négy féle gyümölcslevesből és svédasztalos főfogásból állt. A négy féle gyümölcslevesre a különböző ételérzékenységek miatt volt szükség. Ebből 1 volt melegen, a többi hidegen tálalva. Mit ne mondjak, a 40 fokos kánikulában életmentő volt, szinte szó szerint.

A svédasztalon is megtalálható volt minden, mi szem-szájnak ingere. Sült-, grillezett-, és rántott húsok, több féle gondosan, háziasan elkészített köret, szószok, saláták. A főfogások közül mindenki meg fogja találni a kedvencét.

Biztos vagyok benne, hogy ha szeretnétek, akkor az Angyalkert Táborban is elérhető a hagyományos esküvői menü is. Azonban egyáltalán nem baj, ha valaki mer valami mást, valami újat ajánlani.

Éjféli menü

Éjfélkor, frissen sütött, meleg és ropogós kenyérlángost szolgáltak fel. 5 különböző ízben. Bámulatos ötlet volt, és rettentő finom is. Lehetett érezni már a fogásán, hogy ez bizony percekkel azelőtt lett kivéve a sütőből. És az ízvilág, egyszerűen fenomenális.

Angyalkert Tábor az én szememmel

Íme néhány saját kép a táborról. Nem tudtam mindent végig fotózni (még), meg nem is ez a feladatom. Ettől függetlenül próbáltam megörökíteni az esküvői helyszínt a satáj szemszögemből. Bízom benne, hogy az amatőr képeimből is átjön Nektek a tábor varzslatos hangulata és segíteni tudnak a helyszín kérdésének eldöntésében.

Azt is fontos megemlítenem, hogy a szolgáltatói szempontoknak is maximálisan megfelel ez az esküvői helyszín. Könnyen megközelíthető, van külön szolgáltatói parkoló is, és a bepakolás kényelmes. Esküvői DJ-ként bőven elfértem a zenészek számára kialakított kis emelvényen, áramforrás is van a közelben. Még arra is gondolt az üzemeltető család, hogy a konnektorokat „eldugja”, így még kevésbé látszik a kábelezés. Ezek a részletek, ez a gondos odafigyelés teszi igazán egyedivé az Angyalkert Tábort.

Kapcsolat

Az Angyalkert Tábor honlapján tudtok tovább nézelődni és tájékozódni az árakról és a lehetőségekről. Abban biztos vagyok, hogy ha ezt az esküvői helyszínt választjátok, akkor mindenben a segítségetekre lesznek azért, hogy valóban felejthetetlen emlékeket őrizzetek az esküvőtökről.

Esküvő a Szepi Fogadóban

Esküvő a Szepi Fogadóban

Sokat hallottam már a Szepi Fogadóról, mint esküvői helyszínről. Több ismerősöm is volt már itt esküvőn vagy céges rendezvényen. Sőt, szolgáltatókkal is beszéltem, akik előttem jártak már itt. Meglehetősen felkészülten érkeztem, nem is csalódtam.

A bejegyzésben nem tudok mindenre részletesen kitérni, hiszen szolgáltatóként a helyszíneket csak részben ismerem meg. A fontosabb szempontokat az Esküvői Helyszín Kisokosomban foglatam össze. Amit viszont megtudok és tapasztalok is, azt igyekszem megosztani. Nincs ez másképp  itt sem, íme a Szepi Fogadó, mint esküvői helyszín.

Minden adott

Azt már a neten is láttam, hogy népszerű a helyszín. Sok esküvőt és más eseményt is szerveznek ide. Gondoltam már az elején, hogy ez nem véletlen. Van parkoló, szállás, a terem kényelmesen pakolható és bőséges a helykínálat is. Konnektor cunami van azon a a részen, ahol az esküvői DJ / zenekar szokott lenni, így a kábelezés is könnyen megoldható.

Az első parkolóban van egy impozáns szökőkút is. Ez a kút a gyerekek nagy kedvence tud lenni. Mellesleg a fotókon is jól mutat, pazar képeket lehet előtte lőni. Ehhez azért hozzátartozik az is, hogy persze a parkolóban állnak autók, nem egyszerű úgy helyezkedni, hogy a képeken ne legyen zavaró. De természetesen megoldható, csak kreativitás kell hozzá.

A terem

Íme maga a terem, ahol a vacsora és a buli volt. Ez nyilvánvalóan egy amatőr fotó, de azért a lényeg látható rajta. Éppen egy ~90 fős esküvőnek volt megterítve.

Szepi Fogadó esküvő

Mint a képen is látható, van hely mindenre. Az asztalok is elég nagyok ahhoz, hogy a több fogásos esküvői vacsorának is legyen elegendő hely. Ha már az asztaloknál tartunk, akkor meg kell említenem a terítést is. Minden fogáshoz külön tányér, külön evőeszköz volt terítve, még így is kényelmesen el lehetett férni az asztaloknál. Bár a szakmámból adódóan, nem ültem sokat az asztalnál.

Jó az elrendezése is, hiszen a DJ szinte szemben van a főasztallal, így mindig rálát a történésekre. Egy sarokban van a kis emelvény, ami az esküvői DJ / zenekar számára van kihagyva. Ez a sarok ettől függetlenül nincs annyira a sarokban, vagy elfordítva, hogy a rálátást zavarná. Ezzel is minden rendben van.

Légkondi

A megfelelő hőmérséklet, így a légkondicionálás is fontos szempont lehet az esküvői helyszín kiválasztásánál. Van olyan, ahol erre nincs semmilyen megoldás, azt messziről el kell kerülni. A Szepi Fogadóban a légkondival is minden rendben volt, működött is egész este, tette a dolgát. A vacsora alatt is kellemes volt a hőmérséklet, de a buli alatt is megbírkózott a fergeteges hangulattal.

Extrák

Manapság már szinte extrának hangzik az, hogy:

  • lehetőség van ködgépet használni
  • nincs hangerő korlát
  • nincs időkorlát sem

Azt is teljes mértékben meg tudom érteni, hogy nem minden esküvői helyszínnek olyanok az adottságai, hogy ezek a tényezők adottak. A Szepi Fogadónál viszont igen. A megfelelő esküvői helyszín kiválasztásánál ezek is fontos szempontok lehetnek.

Keressétek fel bátran a Szepi Fogadót, nézzétek meg magatok is. Csalódni nem fogtok, ebben biztos vagyok. Eléggé be vannak táblázva, ezért nem árt nem minél előbb felvenni velük a kapcsolatot.

 

Szepi Fogadó képgaléria

Pin It on Pinterest