fbpx

Várallyai Ottó ceremóniamester, aki tényleg éli a bulit. Az igazi Bulimester!

Várallyai Ottó ceremóniamester, aki tényleg éli a bulit. Az igazi Bulimester!

Még 2018. őszen, Baján először dolgoztam együtt Várallyai Ottó ceremóniamesterrel. Az az esküvő is fantasztikusra sikeredett, ez nagyban köszönhető neki is. Számos programmal készült, amivel nem megállította a bulit, hanem hozzájárult a fergeteges hangulathoz. Ja, és annyi kellékkel is készül, hogy egy nagy asztalra alig fér el. A násznép imádni fogja.

Sokoldalú, de nem túlzottan

Találkoztam már olyan szolgáltatóval, aki mindennel IS foglalkozik. Mindezt egyszerre. Nyilván ez csak az adott szolgáltató gondolta így, a valóság mást mutatott. Ottónál úgy tapasztaltam, hogy pont annyit segít, amennyit kell. Segít a szervezésben és a koordinálásban is, amellett pedig a műsor-vezetői affinitásának köszönhetően valódi ceremóniamester lesz az esküvőtökön. Vezényel, konferál, szórakoztat, megnevettet. Kell ennél több?

Nem hiszem, hogy annyira beleszólna, hogy Ti mit-hogyan terveztek, de az biztos, hogy rengeteget látott már ő is, megvan a kellő tapasztalata ahhoz, hogy valóban a segítségetekre legyen. Kérdezzetek tőle, hátha lesz egy jobb ötlete! Ha nem tud jobbat mondani, akkor megnyugodhattok, hogy jól gondolkodtok.

Ja, és nem mellesleg, olyan bulit csap, hogy emlegetni fogja mindenki. Ehhez persze kell egy jó násznép és egy esküvői DJ is. Ha ez adott – márpedig remélem, hogy adott -, akkor Veletek együtt fogja élvezni a bulit is.

A Bulimester

Így nevezi meg magát a honlapján. Jobb megnevezést nem is találhatott volna magára. Ez az egy szó teljesen jól jellemzi, hogy mennyire kitesz a jó hangulatért. Végig a táncparkett közelében van, gyakran be is áll bulizni. Na nem úgy, hogy magára vonja a figyelmet, vagy hogy ő legyen a középpontban. Sokkal inkább együtt él a lagzival, a bulival. És ezt igazán remekül csinálja. Higyjétek el, láttam már az ellenkezőjére is példát.

A party-kellékeiről még nem is beszéltem. Kalapok, maszkok, szemüvegek, ruhák, minden. Akkora armadája van, hogy a szelfigépek nem fogják győzni a sok mosolygós és vicces fotót. Na meg persze jut belőlük bőven a táncparkettre is. Rengeteg jó kép készült már ezekkel is, biztos vagyok benne, hogy mutat párat, ha felkeresitek.

A közös munka

Jó vele dolgozni. Jól bánik a mikrofonnal. A forgatókönyve is jó, átlátható, könnyű belőle tervezni. Mindig tudta az összes szolgáltató, hogy mikor és mire kell készülni. Ezen felül persze időben szólt is, mindenkinek. Segít a megfelelő zenék improvizálásában is az esküvőn, hiszen ott derül ki igazán, hogy épp mire van szükség egy adott programhoz. Szakmai szemmel csak jót tudok róla mondani. 

Ottó saját bemutatkozója

Íme a saját szavai, honlapjáról, hozzátok:

Egy esküvő olyan, mint egy díszletekkel, kosztümökkel megálmodott csodás, zenés színházi előadás, amiben ti vagytok a főhősök és a vendégek a szereplők. Mindegy, hogy klasszikus, egyedi, modern, elegáns, vagy házibuli hangulatú lagziban gondolkodtok, szinte biztos vagyok abban, hogy felejthetetlen esküvőt szeretnétek.

Viszont az már egyáltalán nem mindegy, hogy ki lesz az, aki az igényeiteknek megfelelően összeállítja a Nagy Napotok forgatókönyvét, szervezi, majd levezeti eseményeit!

[…]

Amikkel még színesebbé tehetem az esküvőtöket, illetve segítséget nyújthatnak az előkészületek során:

– esküvőszervező program,
– az elmúlt évek tapasztalatából összeállított forgatókönyv segédlet,
– esküvői tradíció és babona gyűjtemény,
– kommunikációs segédletek: szülőköszöntő, fogadalomtétel, pohárköszöntő, estmegnyitó, stb…
– 300 különféle eseményválogatás,
– közel 400 fajta játék lagzira, legény-, és leánybúcsúra,
– jelmezek és partikellékek a vidám hangulat fokozása érdekében: 100 féle kalap, bőröndnyi paróka és egyéb apróságok
– és 9 különböző csomag, melyek közül az igényeiteknek megfelelően tudtok választani, a klasszikus esküvőtől a szervezésig.

Ugye nem kell már semmit hozzátennem?! Ha szimpatikusnak találjátok, akkor Várallyai Ottó Ceremóniamesterrel a honlapján tudjátok vele felvenni a kapcsolatot.

Kondor István, a nem-hagyományos ceremóniamester

Kondor István, a nem-hagyományos ceremóniamester

Kondor Istvánnal még 2016-ban ismerkedtem meg egy villám esküvőn. Az, hogy én hogy kerültem arra az esküvőre, az egy külön történet. Annál inkább örülök, hogy végül így alakult, hiszen István személyében egy különleges ceremóniamestert ismerhettem meg.

Az első közös esküvőnk óta már számos alkalommal dolgozhattunk együtt. Többnyire közös ajánlások révén találnak ránk a párok. Volt arra is példa, hogy egy esküvő végén odajött hozzánk a menyasszony testvére, hogy „ők ezt a párost kérik a saját esküvőjükre, jó-e mindkettőnknek az időpontjuk?” Van, hogy igen, van, hogy nem. Viszont ez tény és az összeszokottságunkat jól mutatja. Tényleg volt lehetőségünk már összeszokni, de az összhang már szinte az elejétől megvan.

Modern szövegek, rímekben

Ami igazán különlegessé teszi Istvánt az az, hogy modernek a szövegei, de mégis rímekben fogalmaz. Gyakran rögtönöz is, azt is remekül csinálja. Valahol a hagyományos vőfély és a modern ceremóniamester között van ő. Azt tapasztalom, hogy a mai párok már nem annyira szeretnék a saját esküvőjüket hagyományos keretek között megrendezni. Egyszerűen megváltoztak, vagy kikpotak azok a szokások, ami a hagyományos esküvőket jellemezték.

István ezt csinálja zseniálisan, hiszen a szövegei modernek, de mégis rímekben beszél. Nem a klasszikus hagyományos eksüvői verseket mondja, hanem teljesen egyedi, modern szövegeket. Ezek mindig viccesek, olyakor merészek, viszont minden esetben szívhez szólóak és helytállóak.

István saját szavai

‘Amikor elkezdtem a ceremóniamesterséget, az esküvőkön segíteni pároknak egyet tudtam: ezt a lelkesedést szeretném megőrizni bármeddig is tartson ez a kaland.

A kezdeti izgalom mára egy lelkes izgatottságba csapott át. Várom, hogy hétről-hétre ott legyek az esküvőkön, hogy az előtte oly sokat átbeszélt közös tervünket megvalósítsuk a párral.

Ha ebben pedig olyan cinkosaim vannak, mint Csiki barátom, akkor az odafigyelés könnyen örömmunkává is válik. Ez pedig érződik „kifelé” is.’

Kapcsolat

Kondor Istvánnal a facebook oldalán tudjátok felvenni a kapcsolatot, vagy emailen a [email protected] emailcímen kereshetitek fel.

Matuk Bálint ceremóniamester – Az esküvőtök magyar hangja

Matuk Bálint ceremóniamester – Az esküvőtök magyar hangja

Egy ceremóniamester, aki valóban a segítésgetekre lesz. Rá bátran rábízhatjátok az esküvőtök teljes koordinálásást. Ezen felül hatamlas segítség lesz a szervezésben is.

Bálintot régebb óta ismerem. Első közös esküvőnk még 2017-re nyúlik vissza, Nagybörzsönyben a Malomkert Panzió és Rendezvényhelyszínen dolgoztunk együtt egy közös ismerősünk esküvőjén. Bálint már akkor is nagyon népszerű ceremóniamesternek számított, hiszen elég hamar betelik a naptára. A szombati időpontjai gyorsan elfogynak, nem ritka nála sem a pénteki dátum. Azóta már többször dolgoztunk együtt. Volt úgy, hogy külön-külön talált meg minket az ifjú pár, de arra is volt példa, hogy közös ismerőseink kerestek meg minket. Ők nem is gondolkodnak máson, mint a mi megszokott párosunkon.

Az esküvő vele

Időben érkezik a helyszínre, elegáns megjelenése mellett határozott kiállásának köszönhetően a násznép szinte rögtön tudja, hogy jó kezekben vannak, jó hangulatú lesz az esküvő. Pont annyira humoros, amennyire kell. Nem vágyik a szereplésre, nem ő lesz a középpontban, hisz ez nem az ő reszortja. Viszont minden fontos esemény előtt tájékozódik, megy, kérdez, intézkedik. Rengeteg háttérmunkát végez. Sőt, volt rá példa, hogy hajnalban még sofőrködött is.

Ezen felül a forgatókönyvei magukért beszélnek: minden fontos információ benne van, érthető, átlátható, kiválóan használható. Ez a szolgáltatóknak egy nagyon fontos szempont, hiszen a forgatókönyvből tudunk előre felkészülni. Minél alaposabb egy forgatókönyv, annál jobb. Bálinté ebből a szempontból is tökéletes.

Ha történés van, akkor időben és megfelelően szól nekünk, szolgáltatóknak. Mindig fel tudunk készülni a közelgő eseményre. Legyen ez a nyitótánc, menyasszonyi torta, menyasszonytánc, vagy bármi meglepetés. Ez azért is fontos, mert így biztos, hogy minden fontos mozzanat meg lesz örökítve. DJ szempontjából pedig pontosan tudom, hogy meddig kell még fenntartsam vagy fokoznom a hangulatot. Ez megnyugtató, ennek köszönhetően tudok tervezni, amivel még egy kis plusz tudunk hozzáadni az esküvőhöz.

Bálint programjai

Az összes programja a helyén van. Ezt úgy értem, hogy pont annyit szerepel, amennyit kell. Sem többet, sem kevesebbet. Biztosak lehettek benne, hogy a tarsolyából kiválasztja Veletek a megfelelő programokat az esküvőre, ami még színesebbé és igazán felejthetetlenné teszi a Nagy Napotokat.

Az a tapasztalat, hogy mindent helyzetben felismeri azt, hogy mire van szükség. Ha kell, akkor felpörgeti a hangulatot, de ha az kell, hogy pihenjünk, akkor egy vicces, vagy szívhez szóló játékkal foglalja le a násznépet. Az biztos, hogy a bulit még véletlenül sem szakítja meg, ha jó a hangulat. 

Bemutatkozója saját szavaival

„Elegáns megjelenés, közvetlen, emberi stílus, humor és alkalmazkodóképesség jellemezi a személyiségemet, amelyek segítségével hiteles ceremóniamesterként teszem felejthetetlenné az esküvőtöket.

Túl sok időt, energiát és pénz áldoztok arra, hogy a nagy napotok tökéletes legyen. Ugye Ti sem akarjátok, hogy a felhőtlen boldogság helyett a váratlan helyzetek megoldásán, a vendégek irányításán és a forgatókönyv betartásán kelljen aggódnotok? Na, erre ott vagyok én! 🙂

Bálinttal a Facebook oldalán keresztül tudjátok felvenni a kapcsolatot. Minél előbb keressétek fel, hiszen valóban rettentő gyorsan telik a naptára!

Fenyődi Tamás – a vicces, talpraesett Nászmesteretek

Fenyődi Tamás – a vicces, talpraesett Nászmesteretek

Fenyődi Tamás ceremóniamesterrel még 2018-ban dolgozhattam együtt egy ismerősöm esküvőjén. Mindig megtiszteltetés, ha egy ismerősöm kér fel az esküvőjére DJ-nek. Amúgy is igyekszem segíteni mindenkinek, aki megkeres. Nekik viszont még nem volt kiválasztva a ceremóniamesterük. Azoknak, akiket akkor ajánlani tudtam volna, már foglalt volt a dátumuk. Így nem volt mit tenni, szakmai csoportokban kerestem nekik ceremóniamestert. És milyen jó, hogy így alakult. 

Egy határozott és humoros ceremóniamester

Az ismerősömék több ajánlat közül Tamás mellett döntöttek. Abban bíztam, hogy jól döntöttek. Az idő bebizonyította, hogy igen. Tamásról az első találkozásnál rögtön kiderült, hogy rutinos, határozott és kommunikatív. Ezek a legfontosabb szempontok szakmai szemmel, így megnyugtató tényként vettem tudomásul, hogy jó kezekben lesz ez az esküvő is. Saját-, és a szakmában is jónak számító mikrofonja van, amit remekül használ, így mindenki hallott mindent az esküvőn. Nem volt sok és nem is volt kevás a szereplése az este folyamán, pont annyi, amennyi kellett. 

Programok

A vacsora előtt egy történetben mesélte el az ifjú pár találkozását. Ez a történet rettentő vicces, ugyanakkor hatásos és szívhez szóló is volt egyben. Ezt azért nem mindenki tudja így elmesélni. Nem volt túlzóan hosszú, épp addig tartott, ameddig kellett. Folyamatosan, változatosan és érdekesen beszélt, így a figyelmet mindig fent tudta tartani.

Ezen felül még számos ötlet, program és játék is van a tarsolyában, úgyhogy vele biztosan nem fog unatkozni senki az esküvőn. Persze, ha olyan a hangulat, akkor még véletlenül sem szakítja meg a bulit. Viszont, ha netán leülne a hangulat valamiért, akkor rögtön fut és intézkedik.

Bemutatkozó

Fenyődi Tamás bemutatkozója, saját szavaival:

Az esküvő megszervezése nem mindennapi feladat, hiszen szeretnétek felejthetetlenné tenni a nagy napot, de nehéz kiigazodni, illetve kitalálni hogy mit érdemes megvalósítani a sok kínálkozó ötletből, egyáltalán hogyan is álljatok neki az esküvői részleteinek tervezéséhez. Elsődleges feladatom, hogy segítek az esküvő előkészítésében, illetve a forgatókönyv megírásában, természetesen szem előtt tartva az igényeiteket és a stílusotokat. Az esküvő a Ti napotok, ennek a napnak Ti vagytok a főszereplői, egyszeri és megismételhetetlen pillanatokat fogtok átélni, és hogy ezek a pillanatok valóban csodásak és felejthetetlenek legyenek én ott leszek veletek, hogy segítségemmel valóban így alakuljon.

Minden esetben fontos, hogy legyen egy személy aki az esküvő folyamán összefogja, irányítja a vendégeket, kommunikál a szolgáltatókkal (fotó, videó, zenekar, étterem stb.), hogy minden gördülékenyen történjen és nektek csak felhőtlen szórakozásról és jókedvről szóljon a nagy nap.

Az esküvők világában már 2005 óta tevékenyen részt veszek, így az évek során megtapasztalhattam, hogy mitől lesz igazán emlékezetes egy esküvő, illetve mit érdemes ceremóniamesterként megvalósítani, hogy egy nagy, fergeteges buli legyen, melyet évek múlva is emlegetni fogtok.

Számos szolgáltatóval megismerkedtem az évek alatt és bátran mondhatom, hogy kivétel nélkül baráti jó kapcsolatot sikerült kialakítani, mely szerintem elengedhetetlen a kellemes, vidám környezethez és minőségi munkához.

Tamással az esküvőn

Remekül együttműködik az összes szolgáltatóval, mindig tudta mindenki, hogy épp mi a feladat, vagy mi fog következni. Ha kell, akkor játszik egy vicceset, ha pedig az kell, hogy fokozódjon a hangulat, akkor azért is megtesz mindent. És valóban kitesz magáért. Vele jó kezekben lesz az esküvőtök.

Röviden összefoglalva Fenyődi Tamás Ceremóniamester tényleg remek ember és egyben remek szakember is, kérjetek tőle ajánlatot a honlapján keresztül, remélem, hogy még épp szabad neki a Nagy Napotok dátuma.

Gémesi Gergő Ceremóniamester – „Hogy csak magatokra kelljen figyelni”

Gémesi Gergő Ceremóniamester – „Hogy csak magatokra kelljen figyelni”

Gergővel még 2018 nyarán találkoztam egy esküvőn, a Htel Gottwald-ban, Tatán. A pár talált rá Gergőre, és az első telefonos beszélgetésből, meg a megküldött forgatóköynből számítani lehetett rá, hogy profi kézben lesz ez az esküvő is. Igazán különleges és kreatív ötletei vannak, amiből az esküvőn mutatott is néhányat. Szuper hangulatú esküvőt varázsoltunk. Jöjjön hát az, amit tudjé érdemes Gémesi Gergő Ceremóniamesterről.

Az esküvő Gergővel

Gyakorlatilag mindent kézben tartott. A szlogenje („Hogy csak  magatokra kelljen figyelni„) magáért beszél és teljes mértékben igaz. Mindent elintézett, amit el kellett, így a pár valóban felhőtlenül élvezte a Nagy Napjukat. Pazar humorát minden megszólalásában csillogtatta, hatalmas mosolyt csalva mindenki arcára. A poénjai nem voltak erőltetettek egyáltalán, mindegyik a helyén volt. Rég nevettem annyit egy esküvőn, mint aznap.

Nem szívbajos

Elmondok egy érdekes történetet, ami az esküvői fotósok körében a mai napig szállóige. Az volt az ötlet, hogy akit az esküvőn rajtakap, hogy „telefonozik”, akkor egy feladatot végre kell hajtania. Gyakorlatilag viccesen akarta motiválni az esküvőn résztvevőket, hogy a pillanatnak éljenek, ne pedig a közösségi médiának. Egyre gyakrabban találkozhatunk ilyesmivel az esküvőn, viszont ennyire viccesen és kreatívan megvalósítva meglehetősen ritkán.

Tehát a feladat: ha férfi telefonozik, akkor 10 fekvőtámasz, ha hölgy, akkor meg kell innia egy pálinkát. Az este egy megfelelő pontján elő is vette a „bűnösöket”. 1 férfi vendéget és 1 hölgyet kapott rajta. Meg is volt a 10 fekvőtámasz és az 1 pálinka is. Viszont azt is látta ám, hogy a felkért fotós is telefonozott egyszer, és vele is megcsináltatta a fekvőtámaszokat. Eleinte nem akarta senki elhinni, viszont annyira jókor jött elő ezzel a feladattal és annyira vidám volt a hangulat, hogy simán teljesítette.

Ez csak egy kiragadott, de annál jobb példa arra, hogy Gergővel valóban laza, humoros és tényleg felejthetetlen lesz az esküvőtök.

Gergő saját szavai

Íme a bemutatkozója saját szavaival, melyet a honlapján is megtaláltok.

Ha egy mondatot kellene mondanom, akkor azért vagyok, hogy kiszínezzem az esküvőtöket. A színeket természetesen ti választjátok meg, hisz olyanná alakítjuk, amilyenné megálmodtátok.

[…]

Nyolc éven át dolgoztam rádiós műsorvezető-szerkesztőként, valamint számtalan eseménynek, rendezvénynek voltam fellépője, műsorvezetője, házigazdája. Ezen alkalmakon megtanultam, hogyan kell kommunikálni az emberekkel, hogyan kell egy programot levezetni, a váratlan helyzetekre hogy kell reagálni. Ez folyamatos figyelmet és jelenlétet igényel, úgymond „együtt kell élni” az eseményekkel.

Gyermekkorom óta szerepelek színpadon, határon innen és túl, folyamatosan gyakorlom az amatőr színészmesterséget is, mely gyakorlatot adott a nagyszámú közönség előtti közreműködéshez. Sok éves rendezvényszervezői tapasztalatommal pedig mindez kiegészül, hogy ötletekkel, tanácsokkal segítsek az esküvőre készülő pároknak. A Ceremóniamester feladata ugyanis nem csupán az, hogy egy-egy programot felkonferáljon. Egész nap nyomon követi az eseményeket, levezényli a programokat, a váratlan helyzetekre higgadtan reagál.

Ezt természetesen megelőzi a pár igényeinek felmérése, egyeztetés az elképzelésekről és a forgatókönyv összeállítása a kérések alapján. Egy ilyen komplex szolgáltatást tudok nektek ajánlani, maximális odafigyeléssel és gondossággal. Mindezt nyugodt, oldott hangulattal teszem, mert szeretek emberekkel foglalkozni és az a célom, hogy a párok egy emlékezetes napot élhessenek meg egymással és meghívott vendégeikkel.

Ha szimpatikusnak találjátok Gémesi Gergő ceremóniamestert, akkor a honlapján sok-sok hasznos infót megtaláltok és ott rögtön fel is tudjátok venni vele a kapcsolatot. Remélem, hogy még szabad neki az esküvőtök dátuma.

Pin It on Pinterest